Oproep voor Indië-veteranen

Wij werden geroepen Nederlands-Indië 1946-1950

2016

Veteraan: Willem Bouterse

René de zoon van Willem Bouterse is op zoek naar meer gegevens over de tijd dat zijn vader in Indië was, Willem lag in Indië met geelzucht in het ziekenhuis en staat op een foto met de zusters Anneke en Toosje.

 

Veteraan: Jan Wagenaar

Evelien is op zoek naar meer informatie over de tijd dat haar vader Jan Wagenaar in Indië heeft gediend bij de militaire politie.

 

Veteraan: Henk van Zundert

Henk van Zundert was ingedeeld bij 2-5 R.I. en zijn zoon Gerard zou graag wat meer te weten komen over zijn verblijf in Indië

7DD 00060


2015

Veteraan: Aalt Gerrit van Veen

Aalt Gerrit van Veen heeft in Indië gediend en zijn zoon Robert is benieuwd bij welk onderdeel.

 

Veteraan: Gerard van Doorn

Gerard van Doorn was carrier chauffeur en vermoedelijk bij het 1e Mitrailleur Bataljon, zijn zoon Gerard zou graag willen weten of dit klopt.

 

Veteraan: Johannes Gerardus Pero

Jan zou graag meer weten over de diensttijd van zijn vader Johannes Gerardus Pero, hij diende bij 4-10 R.I. op West Java.

 

Veteraan: Gerard Zonderop

Werner de zoon van Gerard Zonderop is op zoek naar meer informatie over de diensttijd van zijn vader in Indië.

7DD 00050

 

Veteraan: Anton Boom

Tessa zou graag willen weten wat haar opa Anton Boom als adjudant bij 101 AMA in Indië heeft meegemaakt.

 

Veteraan: Jan Deuss

Michael de kleinzoon van Jan Deuss zou graag geholpen willen worden aan informatie over de tijd dat zijn opa in Indië zat.


2014

Veteraan: Johannes Antonius Ham

Johannes Antonius Ham zat in de 2e compagnie, 3e bataljon van 3 R.I. weet zijn kleinzoon intussen, Kenny is op zoek naar nog meer informatie.

 

Veteraan: Teun Hendriks

Ria is op zoek naar gegevens van mijn overleden vader Teun Hendriks die in de periode 1947 tot 1950 in Indië is geweest.

 

Veteraan: Franciscus Roijakkers

Corry is op zoek naar de omstandigheden rond het overlijden op 24 november 1947 te Bandoeng van haar oom Franciscus (Frans) Roijakkers.

7DD 00040

 

Veteraan: Harm Beuving

Ria zou graag meer willen weten maar weet weinig tot niets over de periode dat haar vader Harm Beuving in Indië is geweest.

 

Veteraan: Hijmen Riesenbeck

Hijmen Riesenbeck vertelde sporadisch over zijn tijd in Indië, zijn naasten zouden graag meer willen horen over deze tijd.

 

Veteraan: Christiaan van der Kolk

Bente de kleindochter van Christiaan van der Kolk is op zoek naar informatie over de 2 jaar dat haar opa in Indië heeft gezeten.

 

Veteraan: Adrianus van de Ven

Carla haar om Adrianus (Harrie) van de Ven heeft gediend bij 5-3 R.I. en hij heeft nooit iets verteld over zijn Indië jaren en zij zit met veel vragen.


2013

Veteraan: Marinus Beumer

Na aanleiding van het overlijden van haar opa Marinus Beumer is zijn kleindochter op zoek naar meer informatie over de Indië tijd van haar opa. Marinus Beumer zat bij 3-2 R.I. van de 7 December Divisie

 

Veteraan: F.J. Bennink

De vader van Frank is hospik geweest bij de 7 December Divisie. Frank is op zoek naar meer informatie over zijn vader die in een ziekenhuis in Jakarta heeft gewerkt.

 

Veteraan: J. van Otterloo

De dochter van sergeant van Otterloo wil graag weten of er  nog veteranen zijn die haar vader gekend hebben of met hem gediend hebben. Van Otterloo heeft van 1946 tot 1949 bij 1-15 R.I.Mijn vader zat bij de staf 1-15 R.I. in Indië gediend als vrijwilliger.

 

Veteraan: Frans Walschot

F. Walschot is op zoek naar meer informatie over zijn oom Frans. Zijn oom is op 10 januari 1949 als korporaal kort na zijn 21ste verjaardag in Indië is gesneuveld.


2012

Veteraan: M.G. Reintjes

De vader van Jos, M.G. Reintjes heeft in Semarang gediend en bij de mijn opruimingsdienst gezeten. Jos vraagt zich af of er archieven of andere informatie is over het onderdeel van zijn vader.

 

Veteraan: Hans Bruinsma
Janke Lina de dochter van Hans Bruinsma is op zoek naar personen die haar meer kunnen vertellen over de tijd dat haar vader in Indië verbleef.

 

Veteranen: van der Haar en Boogers
R.J. Coert is op zoek naar meer informatie over sergeant van der Haar en soldaat 1e klas Boogers. In 1947-1948 waren zij werkzaam bij het Centrale Garnizoens Kleer-en Schoenmakerij (C.G.K.S.) te Semarang.

 

Veteraan: Jan Verkuijlen
De dochter van Jan Verkuijlen zou graag willen weten of er nog iemand van zijn oude dienstmaten leeft en waar Gerdie mee zou kunnen praten. Jan Verkuijlen zat bij het 3e Bat Stoottroepen en was voornamelijk chauffeur.

 

Veteraan: Aise Homma
De zoon van korporaal Aise Homma is op zoek naar mensen die zijn vader hebben gekend en naar mensen die meer weten zijn "heldendaad" op 10-01-1947 te Krandji.

 

Veteraan: Martinus Cornelis van Hemert
Anneke vraagt zich af of er nog veteranen zijn die haar vader Martinus Cornelis van Hemert hebben gekend, haar vader is in 1966 overleden.

 

Veteraan: Antoon Lesterade
Jannie de dochter van Antoon Lesterade is benieuwd wie haar vader heeft gekend uit zijn tijd van 1948 tot 1950 in Indië.

 

Veteraan: Hendrik van der Laan
Wie kan aan Suzanna de kleindochter van Hendrik van der Laan meer vertellen over zijn tijd in Indië. Hij heeft gediend op Java van 1946 tot 1948.

 

Veteraan: Joop Windt
Paulien is voor haar vader Joop Windt op zoek naar zijn oude dienstmaat Bob Veldkamp of Veltkamp Garde regiment brigade Prinses Irene.

 

Veteraan: Antonius Johannes Groffen
Wie kan er meer vertellen over Antonius Johannes Groffen die overleden is in 1963, hij zat bij 3-14 R.I. in het 2e pioniers peloton. Zijn dochter Bianca is er benieuwd naar.

 

Veteraan: Hendrik Langemaat

Huib is op zoek naar meer informatie over zijn vader Hendrik Langemaat die volgens hem in Indië bij de 7 December Divisie heeft gezeten.

 

Veteraan: A.T. van Heiningen

Van Heiningen was sergeant in Indië en hij heeft er verder niet veel over verteld. Zijn zoon Klaas is op zoek naar meer informatie.

 

Veteraan: Rinus ter Horst

Wie kent de oom van R. Komduur, korporaal Rinus ter Horst.

Veteraan: Albert Bakker

De vader van Popke, Albert Bakker heeft weinig verteld over zijn tijd in Indië. Popke zoekt meer informatie.

 

Veteraan: Hendrik Bennink

Henry zoekt informatie over zijn vader Hendrik Bennink geboren te Enschede. Hij zat van 1946 tot 1949 in Indië.

 

Veteraan: Roelf de Vries

Janet is op zoek naar meer informatie over haar opa Roelf de Vries. Roelf zat in Indië van 1947 tot 1950 en heeft er bij leven niet veel over verteld.


2011

Veteraan: Henderik Nicolaas de Graaf

Marcel Tromp is op zoek naar een Hendrik Nicolaas de Graaf die gediend heeft in Indië.

 

Veteraan: Adri van der Zande

Wie heeft Adri (Ad/Adrianus) van der Zande de vader van Hans gekend.

7DD-00024

 

Veteraan: Leendert Molenaar
Leendert Molenaar demobiliseerde medio december 1949 als Grenadier uit de 7 December  Divisie. Leen trad op 2 januari 1950 in dienst bij het familiebedrijf van Hans Berkman en hij is nu op zoek naar meer informatie over Leendert.

 

Veteraan: Willem Joseph Dabekaussen
Rose-Mary Dabekaussen uit Portugal zou graag meer willen weten over haar vader Willem Joseph Dabekaussen. Hij heeft in Indië gediend bij 4-11 R.I. en is op 36 jarige leeftijd overleden in Australië.

 

Veteraan: Walter Hellings
Willy Munsters wil meer weten over haar schoonvader Walter Hellings die samen met zijn broer Bert in Indië heeft gediend.

 

Veteraan: Willem Tuik
Willem Tuik wilde nooit over Indië praten, het was een verboden onderwerp. Zijn dochter Annet wil graag na de dood van haar vader meer weten over zijn verleden en waarom Indië zo duidelijk sporen had achtergelaten bij haar vader.

 

Veteraan: Ate de Boer
Ate de Boer heeft gediend in het 32 e H.U.P.V.A. en over zijn periode in Indië heeft hij nooit willen praten. Nu hij overleden is heeft zijn zoon Tjalling interesse in de Indië periode.

 

Veteraan: Frans Wouters

Corrie haar vader Frans Wouters heeft van 1947 tot 1948 bij de marine gezeten in Indië en zij zou hier meer over willen weten.

7DD-00022


Veteraan: Wietze Bruinsma
Jan Bruinsma is de zoon van Wietze Bruinsma, reg. nr. 251127144. Wietze is opgekomen op 1 juli 1946 bij het onderdeel 2 3-5 R.I., is vertrokken uit Nederland op 28 december 1946 met de Sloterdijk en terug gekeerd in Nederland op 24 december 1949 met de Kota Intenn. Wietze Bruinsma was ondermeer gelegerd in Soerabaja, Loemadjang, Bandoeng, Modjosari, Malang, Batoe, Poenten, Blimbing, Pakisadji en Soekaredjo.

 

Veteraan: Jan van Brouwershaven
Jan van Brouwershaven heeft gediend bij de 3-9 R.I. en is de vader van Wim. Jan had het nooit over Indië en ging ook nooit naar reünies toe.

 

Veteraan: Chris Vreugdenhil
De vader van Goos Vreugdenhil heeft bij de 7 December Divisie gezeten maar hij weet verder bijna niets. Na de oproep ( 7 november 1946) was Chris Vreugdenhil gelegerd in de Isabelkazerne in ’s-Hertogenbosch.

 

Veteraan: A.A.J. Sluijk
De vader van R. Sluijk was in 1948 chauffeur in Indië, wie kan hem meer vertellen over de diensttijd van zijn vader.


2010

Veteraan: Johan Voorend
Johan Voorend de vader van Rita heeft gediend bij de 7 December Divisie en is ruim 3 jaar weggeweest naar Indië. Johan had een goede dienstkameraad, Robert van de (of den) Anker uit Rotterdam.

 

Veteraan: Hofstede

Hofstede staat op de foto en wie zijn de anderen.

7DD-00020


Veteraan: Johannes de Koning
De opa van Marcel de Koning is in 1946 met ms. Sommelsdijk naar Tandjong Priok vertrokken en eind 1947 teruggekeerd naar Nederland.

 

Veteraan: Evert van den Beld
De opa van Marc van den Beld is een Indië-veteraan. Marc heeft nooit met zijn opa over deze tijd kunnen praten omdat hij een half jaar oud was toen zijn opa is overleden.

 

Veteraan: Anton Beljaars
De vader van Michel Beljaars heeft in Indië gediend bij de ‘blubbertrappers’ 3-3 R.I. van de 7 December Divisie. Zijn bijnaam was ‘Bello’ en heeft de reis naar en vanaf Indië gemaakt op de van Oldebarneveld en Willem Ruys.

 

Veteraan: Jan Middelkoop
Jan Middelkoop de vader van Barbera Koster heeft bij de 7 December Divisie gediend van 1946 t/m 1950. Jan Middelkoop werd geboren in Pernis.

 

Veteraan: Jan Anthonie Lagewaard & Ida van den Hoek
Jan Anthonie Lagewaard en Ida van den Hoek zijn de ouders van David Lagewaard. Jan was militair bij de geneeskundige troepen en zijn moeder Ida was uitgezonden door het rode kruis naar Indië. Jan Anthonie Lagewaard en Ida van den Hoek trouwden in Indië en David is hier net voor de soevereiniteitsoverdracht geboren.

 

Veteraan: Ds. A. Nijhuis
Fimke Langenberg-Vis is op zoek naar meer informatie over kapitein Ds. A. Nijhuis veldprediker 3-9 R.I. in Indië na aanleiding van een brief uit Tjikampek met de datum 16 december 1947 van deze kapitein aan haar ouders.

 

Veteraan: Karel Braken
De vader van Huub Braken is in 1998 overleden. Karel Braken heeft gediend bij de staf 3-11 R.I. in Indië. Hij is in 1946 met de Kota Baroe naar Makassar en Celebes gegaan en weer teruggekeerd op 7 jan 1950 in Amsterdam met de Grote Beer.

 

Veteraan: Will Knappstein
De schoonvader van Rieneke Knappstein zat in Indië van 1947 tot 1950. Waarschijnlijk zat hij bij de paratroepen.


2009

Veteraan: Peter de Goede
Gerard van der Hoogt is voor de weduwe de Goede op zoek naar meer informatie over Peter de Goede. De gegevens die bekend zijn: Indonesië - West Java - Genie - Infanterie - 1948/1949.

 

Veteraan: Bindert Kloosterman
De opa van Theo Kloosterman is als vrijwilliger naar Indië gegaan, waar hij ongeveer 3 jaar gezeten heeft. Het enige wat hij weet is dat zijn opa Bindert bij de genie troepen (brugbouwers) heeft gezeten en in Indië 3 op allerhande voertuigen gereden heeft zonder rijbewijs en dat hij terug in Nederland alsnog examen moest doen.

 

Veteraan: Jan (Johan) Vlaswinkel
Jan Vlaswinkel zijn vader Jan (Johan) Vlaswinkel is geboren 20 november 1925 en overleden 26 januari 2001. Jan (Johan) Vlaswinkel was motor ordinance in Indië.

 

Veteraan: Martin (Ties) Nieuwenhuis
Martin Nieuwenhuis zijn vader Martin (Ties) Nieuwenhuis is geboren op 26-3-1925. Hij zat bij het onderdeel van de Huzaren van Boreel, 1e Verkenningsregiment, 2e eskadron, 1e peloton. Hij vertrok op 7-1-1947 naar Indië en kwam op 15-2-1950 weer terug (of ging op weg naar) Holland.

 

Veteraan: Jan Rikken

Op de foto staat Jan Rikken, wie kan er meer over hem vertellen.

7DD-00010 


2007

Veteraan: Wim Smit
De vader van J G Smit heeft gediend bij 4-1 AAT of 1-1 Rala of 1-1 Rafa van september 1945 t/m februari 1950. Wim Smit reg. nr. 250516155 is in 1981 overleden.

 

Veteraan: Jacobus Gerardus (Co) Appelman
Co Appelman is op 16 oktober 1946 vertrokken uit Nederland en zat bij het 3e Garde regiment Prinses Irene van de C Divisie 7 December. Toen zijn dochter Sonja 6 jaar was is Co Appelman op 42-jarige leeftijd overleden.